Gåvor med kärlek

Jag lärde mig ganska tidigt att vara tacksam över saker som jag fick från andra. Någonstans så lärde jag mig att inte värdet på saken var det som räknades utan just tanken  i sig.
 
Jag insåg det extra tydligt för någon dag sedan när jag samlade ihop alla teckningar som barnen har givit mig sista tiden. Vid varje tillfälle som de har ritat de där teckningarna så har de alltså tänkt på mig. Tänk hur viktig man då kan känna sig när dessa fantastiska små människor låter en fylla deras tankar så ofta.
 
Varje gåva du får, oavsett vad det är, innebär att någon har tänkt på just Dig. De har velat visa dig uppskattning, ibland kanske i samband med ett firande av något jubileum och ibland troligen för att du är just Du. 
För att visa att du är värdefull och att du räknas.
 
Man måste så klart inte ge varandra gåvor för att visa uppskattning, man kan ju uttrycka det på andra sätt också men vi kan väl alla hålla med om att ibland påminns man om en fin stund när man kan se något som är sparat från stunden? Eller från en viss person?
 
Min yngsta son har en vana av att ge mig små stenar som han plockar upp längs med vägen när vi går. Till en början så förstod jag inte riktigt grejen, varför ska jag ha alla dessa i fickan hela tiden? 
 
Tills dess att jag iakttog honom vid några tillfällen när han plockade upp stenarna.
 
Varje sten valdes noga ut, var för sig. En del plockades upp bara för att sedan läggas ned igen. Vi pratar om pyttesmå stenar här, ibland mindre än en lillfingernagel och ibland lite större.

 



Sedan insåg jag att han gav de utvalda stenarna till personer som han tycker om, utöver mig så gärna också till människor som han ville visa uppskattning för men inte riktigt vågade säga rakt ut hur mycket han tyckte om dom. Han sprang fram, gav dom en sten och sprang sedan iväg riktigt snabbt igen.

Han har gjort det i några år redan och det har fått mig att inse värdet även i en liten sten.
Han bär inte saker med sig som han kan ge bort, inte heller har han pengar med sig så att han kan springa in och köpa något i någon affär, han ger istället det absolut finaste han kan hitta för stunden och det är fantastiskt att se.

När jag är på väg någonstans och är stressad eller att hjärnan går på högvarv och min hand känner en av de där stenarna i fickan så är det precis som att det kan lugna hela mig. Jag påminns om den här lilla killens kärlek till mig, hans tillit och min kropp fylls av känslan att jag kan klara precis vad som helst - för att jag är viktig, ett föredöme för någon, och värdefull.

/Sara, Hypnosar
Kategori: Tacksamhet Taggar: Kärlek, Stensäkert, Tacksam, Tanke, Uppskattning;